Muu

DIY: Takkamantteli


img_5160

Marraskuun pimeä vaihtuu joulun odotukseen. Seuraavaksi on luvassa helppo ohje, jonka avulla sinäkin voit nikkaroida joulukotiin takkamanttelin! Tiedättehän, sellaisen mihin Aku Ankkakin kiinnittää veljenpoikiensa kanssa punaiset joulusukat lahjapaketteja varten (Amerikassa Joulupukki tulee nimittäin savupiipusta).

Aitoja ja tyylikkäitä manttelitakkoja näkee yleensä sisustuslehdissä, amerikkalaisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa ja niiden päällä komeilee usein perhevalokuvia, kynttilänjalkoja jne.

Tämä takkamantteli sopii mainiosti tunnelmanluojaksi kerrostaloasuntoon, rivitaloon ym. jossa ei ole oikeaa takkaa.

img_5147

Tarvikkeet:

Höylättyä lautaa 120 + 110 cm
Kuusiparrua 2 x 100 cm
Ruuveja
Liimaa
Valkoista maalia

Asiantuntevassa puutavaraliikkeessä on yleensä mahdollisuus sahauttaa puutavara valmiiksi määrämittaan, joten tämä takkamantteli kulkee kätevästi vaikka auton takapaksissa kotiin. Tarvitset siis  2 kpl 100 cm pituista pätkää höyläämätöntä kuusiparrua + kansilaudoiksi esim. 19 cm leveää lautaa 120 cm pätkän ja 16,5 cm leveää lautaa 110 cm pätkän sekä ruuveja + liimaa kiinnitykseen. Maalaus kahteen kertaan eli litran purkki riittää mainiosti.

Aikaa menee alle tunti ja hintaa koristeelle tulee noin 25-30 eur.

img_4777

img_4703

TÄRKEÄÄ!

Huom. Paloturvallisuuden vuoksi tämä takkamantteli on tarkoitettu vain koristekäyttöön! Koska tuote on helposti palavaa materiaalia, sitä ei suositella sijoitettavaksi liian lähelle takkaa, kynttilöitä ym. syttymisvaaran vuoksi. Kuvissa oleva takka on ns. kiertoilmatakka eli se ei varaa lämpöä eikä sen pinta kuumene (lämmin ilma ohjautuu huoneilmaan ylhäältä näkyvästä ritilästä).

PS. Ethän jätä kynttilää yksin palamaan. Turvallista joulun odotusta!

img_5526

Rakentaminen
Hyvää Joulua
Rakentaminen
Raksavuosi 2016
Keittiöremontti
Keittiö on kodin sydän
Ei kommentteja.